Volledig scherm
Trappistinnen van abdij O.L.Vr van Koningsoord. Foto: Marina Popova

Arnhemse kloosterzusters zinnen op natuurbegraafplaats

ARNHEM - De zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord in Arnhem zijn van plan om op een nabijgelegen voormalige maïsakker een natuurbegraafplaats te realiseren. De exploitatie van de beoogde begraafplaats is bedoeld om in het levensonderhoud van de abdij te voorzien.

Het is voor het eerst in Europa dat kloosterlingen met een dergelijke 'duurzame onderneming' beginnen.

Broeden
De contemplatieve kloosterzusters waren al enige tijd aan het broeden op een goede bestemming voor het agrarische terrein, dat zij enkele jaren geleden aankochten. Een soortgelijk concept bij een Trappistenklooster in de Verenigde Staten bracht de zusters op het spoor een natuurbegraafplaats te beginnen. Momenteel vormen de boekbinderij, een restauratieatelier en de abdijwinkel de belangrijkste inkomstenbronnen voor de abdij.

Traditie
„Dit is de beste duurzame onderneming die we konden bedenken", aldus abdis Julian van abdij Koningsoord. „De natuurbegraafplaats sluit naadloos aan op onze traditie. Trappisten leven graag dicht bij de natuur en hebben een hele 'aardse' spiritualiteit."

Koningsakker
Het toekomstige natuurgebied is vrij toegankelijk voor wandelaars. De zusters verwachten dat de natuurbegraafplaats onder de naam Koningsakker in het begin van 2018 operationeel wordt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.