Volledig scherm
PREMIUM
Arnhemse Koerden protesteren in Arnhem © Eric van der Vegt/DG

Arnhemse Koerden de straat op voor protest: ‘Erdogan, stop de massamoord’

ARNHEM - Woedend zijn ze, de Arnhemse Koerden. Niet alleen op de Turkse inval in Noord-Syrië, maar ook op de halfzachte reacties vanuit Nederland en andere Europese landen. ,,We voelen ons verraden door het westen.”

Elke dag gaan Koerden in verschillende steden de straat op om te demonstreren. Vandaag is Arnhem aan de beurt. Het protest werd aan het begin van de demonstratie verstoord een jongen van Turkse afkomst. Hij maakte opmerkingen tegen groepen en verstoorde het protest. De jongen is apart genomen door de politie. Toen hij niet wilde luisteren kreeg hij klappen met de wapenstok. 

Bij het protest staan een kleine honderd demonstranten. ‘Erdogan, terrorist', roepen ze, ‘Erdogan, stop de massamoord'. En: ‘Erdogan, ga uit Koerdistan'. 

Het estafette-protest eindigt pas als internationale maatregelen de Turkse oorlogsmachine tot stoppen brengt. ,,Deze aanval is binnen de Koerdische gemeenschap veel harder aangekomen dan de vorige twee. We worden in de steek gelaten", zegt Ismail Amed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.