De Scheveningse zeevishandel hanteert kratten voor een opstelling voor de klanten met anderhalve meter afstand.
Volledig scherm
PREMIUM
De Scheveningse zeevishandel hanteert kratten voor een opstelling voor de klanten met anderhalve meter afstand. © Arnhemsemarkten.nl

Arnhemse markt ziet bij voedselkramen ‘minder klanten die meer besteden’

ARNHEM - De Arnhemse markt heeft zeker last van de coronacrisis maar er zit een groot verschil tussen het omzetverlies bij de marktkooplieden in de voeding en de rest. 

,,Bij de vis, kaas, brood en groenten is er minder publiek, maar de mensen die komen besteden meer”, zegt marktmanager Marc Schoonebeek. ,,De non-food heeft het wel erg moeilijk. Voor de tweedehands spullen, de curiosa en vergelijkbare artikelen is het heel lastig nu.” 

'Frisse neus halen’

Veel mensen vinden het prettig om op de markt ‘een frisse neus’ te halen, merkt Schoonebeek. Opeten bij de kraam is er echter niet meer bij. Soms moeten mensen daarover nog uitleg krijgen maar de meesten hebben de boodschap begrepen. 

Quote

Het zou zonde zijn als er een landelijk verbod op de markten komt

Ahmed Marcouch, Burgemeester Arnhem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.