Personeel van de Mondmaskerfabriek, hier nog actief op de oude locatie van Scalabor. Inmiddels is een nieuwe, grotere locatie gevonden waar binnenkort zo'n twee miljoen kapjes per week van de band af rollen.
Volledig scherm
Personeel van de Mondmaskerfabriek, hier nog actief op de oude locatie van Scalabor. Inmiddels is een nieuwe, grotere locatie gevonden waar binnenkort zo'n twee miljoen kapjes per week van de band af rollen. © Gerard Burgers

Arnhemse Mondmaskerfabriek schroeft productie op naar 2 miljoen kapjes per week

ARNHEM - De Mondmaskerfabriek, een producent van medische mondkapjes in Arnhem, is verhuisd naar bedrijventerrein IJsseloord. Op de nieuwe locatie zullen op korte termijn zo'n 2 miljoen kapjes per week geproduceerd worden.

8 reacties

 • Joris Goedbloed

  3 weken geleden
  @Mattie, Ben de rust zelve. Omdat jij alles zo goed weet. Bieden die mondkapjes bescherming? Worden positieve herhaal testen steeds weer opgevoerd als nieuwe besmetting?
 • Mattie Veld

  3 weken geleden
  Nou Joris, als er iemand kribbig lijkt ben jij het wel. Als anderen je mening niet volgen wil dat nog niet zeggen dat zij het mis hebben. Mondkapjes zijn alleen maar een onderdeel van de strategie maar niet de oplossing, dat is vaccineren.
 • Joris Goedbloed

  3 weken geleden
  @C Willems, Beetje kribbige reactie van je. Het Covid kaartenhuis van de overheid en OMT groep gaat steeds schever staan. Een heleboel mensen zijn werkloos en daardoor ernstig in de problemen. In Arnhem juigt een bedrijf over het succes van hun mondkapjes en het brilliante personeels beleid van hen...
 • Gerwin Meijer

  3 weken geleden
  https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/tijdelijke-crisisstructuur/landelijk-consortium-hulpmiddelen/actuele-voorraad-persoonlijke-beschermingsmiddelen-voor-zorg Er liggen dus erg veel maskers: 737 miljoen
 • C Willems

  3 weken geleden
  Jaja Joris, je hebt een mening, heel goed. De feiten zijn gelukkig anders. Het is fijn dat dit initiatief bestaat en werk verschaft voor degenen die er nu kunnen werken. Het afschalen is een logisch gevolg en ik hoop dat er dan alsnog meegedacht word voor deze mensen om werk te verschaffen. Blijf gezond, blijf bewegen en blijf uit de comment secties.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Australië herdenkt Prins Philip
  Play

  Australië herdenkt Prins Philip

 2. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
  Play

  Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt

Arnhem e.o.