Arnhemse ontwerpers genomineerd als ‘Future Fashion Pioniers’ van VPRO Tegenlicht

ARNHEM - Acht Arnhemse mode-ontwerpers zijn genomineerd als Future Fashion Pioniers door VPRO Tegenlicht. De Future Fashion Pioniers waarnaar het programma op zoek is zijn mode-ontwerpers die de mode- en kledingindustrie duurzaam gaan veranderen en socialer en eerlijker maken.

In totaal zijn er 200 genomineerden; daaruit worden vijf finalisten gekozen door bezoekers van de website en een vakkundige jury. De finalisten worden op woensdag 12 december bekend gemaakt. 

Tegenlicht nomineerde acht ontwerpers die in Arnhem hun opleiding volgend en/of er nog altijd gevestigd zijn: Sjaak Hullekes, Elsien Gringhuis, Pauline van Dongen, Karin Vlug, Lisa Konno, Hans HuttingAlicia Minnaard en Jelske Peterson. De eerste twee voeren met ieder 82 stemmen tot dusver de Arnhemse delegatie aan. Op de website van Tegenlicht kan nog tot en met 10 december gestemd worden op de genomineerden.

Klik op een willekeurige foto voor een slideshow van de genomineerde.

Volledig scherm
Sjaak Hullekes © ANP Kippa
Volledig scherm
Pauline van Dongen © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Elsien Gringhuis © POPOVA FOTOGRAFIE
Volledig scherm
Lisa Konno (l) en Karin Vlug (r) © Hans van der Beek
Volledig scherm
Hans Hutting © Gerard Burgers
Volledig scherm
Jelske Peterson © Carly Wollaert
Volledig scherm
Alicia Minnaard © PR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.