Volledig scherm
PREMIUM
Petra Guijt zwemt vanaf vrijdag enkele keren met Maarten van der Weijden mee tijdens de Elfstedenzwemtocht. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemse Petra zwemt met Maarten mee langs elf steden, voor KiKa

VIDEOMaarten van der Weijden begint vrijdag aan zijn 200 kilometer lange Elfstedenzwemtocht. Petra Guijt uit Arnhem staat hem bij om deze monsterklus tot een goed einde te brengen.

Petra Guijt (42) ligt al haar hele leven in het water. De Arnhemse behoorde tot de nationale top in het synchroonzwemmen, ging daarna wedstrijdzwemmen en haalde vorige maand nog drie zilveren medailles en een bronzen plak op het Nederlands kampioenschap masters zwemmen. Dat is een competitie voor veteranen.

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Van vrijdag tot en met maandag behoort Guijt tot de 111 zwemmers die elf keer twee kilometer met Maarten van der Weijden mee zwemmen tijdens zijn 200 kilometer lange Elfstedenzwemtocht.

De voormalig olympisch kampioen wil net als vorig jaar zo veel mogelijk geld inzamelen voor kankerbestrijding. Guijt laat zich sponsoren voor een project van KiKa.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.