Volledig scherm
© Marina Popova

Arnhemse pleinen worden mini-naaldbossen

ARNHEM - Het Stationsplein in Arnhem is omgetoverd in een dennenbos. De 60 kerstbomen vormen een oase in een stenen omgeving.

Volgens organisator Marieke van Kessel en landschapsarchitect Willem Jakobs van Winter Arnhem zal de binnenstad de komende dagen ook groen kleuren.

5 oases
300 bomen afkomstig van de Veluwe krijgen een plekje op pleinen en toegangsstraten tot het stadscentrum. Er worden in totaal vijf groene oases gecreëerd. Buiten het Stationsplein zijn dit het Bartokplein, het MusisKwartier, de schaatsbaan op de Jansplaats en het gebied tussen de Koningstraat en de Eusebiuskerk.

Woodcarvers
Hiernaast is er van 9 december tot en met 15 januari elke donderdag tot en met zondag van alles te doen in de stad. „Op 10 december komen woodcarvers naar het Stationsplein. Met motorzagen maken ze dierenfiguren van boomstammen die afkomstig zijn uit de Huijgenslaan. Deze bomen krijgen zo een tweede leven", zegt Van Kessel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.