De Sonsbeek-expositie op archiefbeeld uit 2021
Volledig scherm
PREMIUM
De Sonsbeek-expositie op archiefbeeld uit 2021 © Rolf Hensel

Arnhemse politiek eist opheldering over plotselinge opstappen curatoren Sonsbeek-expo: ‘Dit is echt bizar’

ARNHEM - Een dramatische mislukking, een donderslag bij heldere hemel. De Arnhemse politiek oordeelt bepaald niet mals over de onrust die is ontstaan bij de Sonsbeek-expositie, nadat de voltallige artistieke leiding, bestaande uit vijf curatoren, afgelopen week aankondigde op te stappen.

8 reacties

 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Dit soort elitaire kunst en tentoonstellingen allemaal schrappen tot we allemaal onze rekeningen weer kunnen betalen. Ik weet niet wat er gebeurd is maar klinkt als een paar overbetaalde curatoren met mega lange tenen die zonder enig overleg bijltje ermee neer gooien en zo wederom belastinggeld verspillen.
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Enerzijds geloof ik niet dat het team van curatoren onder deze leiding ooit los zal komen van een diepe intrinsieke haat naar alles wat blank is en naar de eigen geschiedenis. Anderzijds ben ik het volmondig eens met hen die vinden dat Arnhem het geld op dit moment echt voor veel zinvollere zaken zou en al had moeten inzetten, ik denk dan aan het lage aantal BOA's bijvoorbeeld. Dus concludeer ik dat behalve om politiek gewin (Gerrie ELFRINK), niemand hier nog lang wakker van behoeft te liggen.
 • Rob Voerman

  2 maanden geleden
  We hebben nu één kant van het verhaal gehoord, die bestaat een een wolk van nog ongefundeerde beschuldigingen. Ik mag hopen ook een keer de andere kant van het verhaal te horen en dat er een fatsoenlijk onderzoek volgt. Zeer jammer dit. De manier waarop het naar buiten komt is niet ok. Hopelijk maken de volgende edities weer meer verbinding met de stad, niet alles versnipperen over tig verschillende gebieden en niet alle kunstenaars en werken alleen maar invliegen en weer wegwezen..
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Van een minister ( u weet wel .... van Mora) kun je het nog begrijpen. Maar dit is wel een beetje vreemd.
 • Hans de Graaf

  2 maanden geleden
  Gerrie die klaagt over prestige projecten die de gemeenschap veel geld kosten... moet niet gekker worden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem