Savi (22) uit Arnhem is een van de slachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
Savi (22) uit Arnhem is een van de slachtoffers. © Erik van 't Hullenaar

Arnhemse raad heeft spijt: geld terug voor Savi en honderden andere jongeren die te weinig bijstand kregen

Alle jongeren die te weinig bijstand hebben gekregen in Arnhem, moeten toch gecompenseerd worden. De gemeente verstrekte vijftien jaar lang jongeren een te lage uitkering. Die fout moet gecorrigeerd worden, vindt een grote meerderheid van de gemeenteraad.

18 reacties

 • Ceciel Buijser

  6 maanden geleden
  Nee hoor, @Albert. Het is me wel bekend dat de gemeente tot op zekere hoogte de regels rondom de bijstand kan interpreteren. Maar uiteindelijk komt het idee van law-and-order en de veronderstelling dat mensen, met name die met een niet-Nederlandse achternaam, er op uit zijn de boel te flessen en dus bij voorbaat de schijn tegen hebben, vooral uit het wereldbeeld van VVD, CDA en de PVV. Zij hebben landelijk gezorgd voor een sentiment van diep wantrouwen tussen de mensen. Links 'deugt' immers.
 • albert helmink

  6 maanden geleden
  @Els Weber-van Dreuten en Ceciel Buijser Dit heeft niets met de landelijke politiek te maken ! Dit heeft Alles met de Arnhemse Gemeente Politiek te maken van de afgelopen laatste jaren en die was/is erg Links gericht , maarja Confirmation Bias( hardnekkig vooroordeel) is iets wat links niet vreemd is of niet
 • Karel Koning

  6 maanden geleden
  De gemeente moet niet hun nu gaan wijzen op hoe ze compensatie kunnen vragen....ze moeten gelijk bekend maken waar ze recht op hebben incl. rente en vergoeding. Nu hopen ze er op dat sommigen geen aanvraag gaan indienen of de post lezen.
 • Henry Ebbers

  6 maanden geleden
  Gewoon nog meer op de linkse bende stemmen dan weet je dat alles fout fout gaat. VVD, CDA, CU, D66, GL en PvdA hebben over de jaren overal een puinhoop van gemaakt. Alles veel duurder geworden, onbetaalbaar voor velen. Maar dat word nog veel erger als de Co2 plannen en immigratie zo doorgaat. Vroeger konden alleenverdieners de kost verdienen, nu lopen 2 verdieners al bij de voedselbank. Onder 10 jaar Rutte en linkse bende, lopen er steeds meer mensen bij de voedselbanken. Ook geen huizen meer,
 • Ceciel Buijser

  6 maanden geleden
  @Els, dat heet een confirmation bias. Oftewel, een hardnekkig vooroordeel, en in alles een bevestiging van dit vooroordeel terug lezen. Jongeren in de schulden? De schuld van links. Regen tijdens je vakantie? De schuld van links. Sta je in de verkeerde rij in de supermarkt? De schuld van links. Een valse bingo? De schuld van links. Het is onschuldig maar een vervelend euvel. De beste remedie is een algehele negeerstand voor deze realiteitsontkenners.
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.