Arnhemse raad zet deur op kier voor investeerders met plan voor Coehoorn-gebied

ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad zet de deur op een kier voor een nieuw plan voor het Coehoorn-gebied. Een consortium van ondernemers en beleggers wil 200 miljoen euro investeren in het gebied. Het gros van de raadsfracties wil luisteren, maar wil tegelijkertijd het plan voor een ‘creatieve wijk’ intact laten. 

Gebiedsvisie Coehoorn Arnhem van Palazzo BV/Spring Real Estate
Volledig scherm
Gebiedsvisie Coehoorn Arnhem van Palazzo BV/Spring Real Estate © Palazzo BV/Spring Real Estate

De groep investeerders wil liever af van het idee van een creatieve wijk, met ateliers, woningen en ruimtes voor kunstenaars. De gemeenteraad heeft echter al ingestemd met dat plan.

,,Als de plannen van de investeerdersgroep samengaan met de visie van Arnhem voor het Coehoorn-gebied is dat prima. Dan heb je het beste van twee werelden’’, vindt VVD-fractievoorzitter Leendert Combée. Voorop staat, aldus Combée, dat de ontwikkeling van ‘de Coehoorn’ als creatieve wijk overeind blijft. De stichting Coehoorn Centraal heeft daarvoor in samenwerking met bewoners en creatieve ondernemers de blauwdruk geleverd. 

Quote

,Als de plannen van de investeer­ders­groep samengaan met de visie van Arnhem voor het Coe­hoorn-ge­bied is dat prima. Dan heb je het beste van twee werelden’

Leendert Combée, VVD-fractievoorzitter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.