Kunstenaar Roos Meerman uit Arnhem.
Volledig scherm
Kunstenaar Roos Meerman uit Arnhem. © Michèle Giebing

Arnhemse Roos Meerman niet naar finale van tv-programma ‘De Toekomstbouwers’

ARNHEM - De Arnhemse designer Roos Meerman is niet door naar de finale van het VPRO-programma ‘De Toekomstbouwers’. Het programma wordt gemaakt in het kader van de Dutch Design Week in Eindhoven. De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro. 

De KozieWe van Roos Meerman.
Volledig scherm
De KozieWe van Roos Meerman. © Michiel Spijkers

Meerman presenteerde in de uitzending van dinsdagavond haar idee aan de jury: de KozieMe en KozieWe, een kussen en wandobject dat met geluiden reageert op aanraking. Het ontwerp is bedoeld voor mensen met dementie. 

De Arnhemse moest het in de eerste aflevering van ‘De Toekomstbouwers’ opnemen tegen de 31-jarige Pim van Baarsen, die met ontwerpstudio Super Local oplossingen bedenkt voor sociale en culturele problemen, met name in ontwikkelingslanden. 

Het was een ‘close call’. ,,De helft van de kijkers gaat het met ons eens zijn, de andere helft niet”, aldus de jury. ,,Ik vond het een eer om genomineerd te zijn. Het is jammer dat ik niet door ben, maar ik gun het Pim natuurlijk van harte", aldus Meerman.

De uitzending van ‘De Toekomstbouwers’ met Roos Meerman is terug te kijken via NPO Start.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.