In de Arnhemse wijk Presikhaaf genieten bezoekers van het zonnetje - van elkaar en hun waterpijp, in maart van dit jaar. Foto puur ter illustratie, bij de shishalounge in kwestie is afgelopen vrijdag géén overtreding geconstateerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Arnhemse wijk Presikhaaf genieten bezoekers van het zonnetje - van elkaar en hun waterpijp, in maart van dit jaar. Foto puur ter illustratie, bij de shishalounge in kwestie is afgelopen vrijdag géén overtreding geconstateerd. © Raphael Drent

Arnhemse shishalounges liggen onder een vergrootglas (en daar is alle reden voor)

ARNHEM - Een waterpijp roken in Arnhem? Geen probleem, de stad telt tien shishalounges, waarvan vijf in het centrum. De vraag is hoe lang nog. Er gelden strenge regels voor shishalounges in Arnhem, die lang niet altijd worden nageleefd. Bij een controle werden afgelopen vrijdag meerdere zaken beboet.

5 reacties

 • Henk Doddema

  1 maand geleden
  Een druppel op de gloeiende plaat. Lichtpuntje dat de politieke wil er is om eindelijk te erkennen dat er witwaspraktijken plaatsvinden. Nu nog intensiever handhaven. PS hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen ?
 • John van Soest

  1 maand geleden
  Haha Ferry Bouwman, mooi alias! Voor wie de TV serie kent dan he, onze Fer… Maar zorgmedewerkers die in sisha lounges rondhangen? Lijkt me niet de doelgroep. Denk eerder Wajong, Bijstand en kleine hosselaars om heel eerlijk te zijn. Witwasfabrieken zijn het. Net als al die massagesalons waar nooit iemand gemasseerd wordt.
 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  Die lounges faciliteren criminelen en worden gebruikt om crimineel geld wit te wassen, van die 4 kopjes thee en een plukje tabak kan geen enkele ondernemer leven.
 • Ferry Bouwman

  1 maand geleden
  Ach Marcouch wat heb jij met ie shisha lounges. Lees al 3 jaar lang dat je het wilt aanpakken. Laatie postbezorgers na een driedubbele dienst. De 20+ ers na 3 nachtdiensten in de zorg lekker in hun joggingpak bij een shisha lounge paffen. Lees meer een stukje ondernemeertje pesten dan effectief te werk gaan. Als het doeltreffend was geweest had er op een “warme dag” ook wel onregelmatigheden gevonden. Focus meer op de WMO en de Jeugdwet zodat tante Annie op de hoek extra uur hulp per wk krijg
 • Wil Kaap

  1 maand geleden
  Heel goed die aanpak. In mijn optiek allemaal witwas praktijken. Want van een pijpje a euro 5 kun je niet bestaan. Daarbij blijft het volstrekt niet te begrijpen dat je in een café niet mag roken maar hier wel. Zie de opmerking over de giftige gassen. Schande overheid

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.