Met de app van Uber bestel je sinds kort ook in Arnhem en Nijmegen een taxi in een handomdraai. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de app van Uber bestel je sinds kort ook in Arnhem en Nijmegen een taxi in een handomdraai. Foto ter illustratie. © Getty Images

Arnhemse SP en PvdA kritisch over komst Uber: ‘Ze concurreren keihard met de huidige markt’

ARNHEM - De komst van taxidienst Uber naar Arnhem en Nijmegen brengt veel teweeg. Vooral veel van de huidige taxichauffeurs zijn niet blij met de concurrentie die Uber brengt in hun regio. Wat vindt de Arnhemse politiek?

11 reacties

 • Christiaan Dijkstra

  4 maanden geleden
  Ik hoef niet in een dure Mercedes gereden te worden. Een Toyota Corolla of Seat Ibiza bijv. kan ook prima als taxi fungeren. Het mooie van Uber vindt ik dat je weet welke auto er komt, hoeveel de rit vooraf kost en dat je bij kan houden waar de auto zich bevind als die op weg is naar je. Laat Grab en een Lyft ook maar tot de markt toe. Deze chauffeurs bepalen hun eigen rijtijden, dus kunnen dit ook combineren met een andere baan. Weinig verdienen? Chauffeurs tekenen zelf het contract.
 • Jan Nuvens

  4 maanden geleden
  Vreemd, taxi's in NL zijn alleen te betalen door de rijken. Deze partijen komen toch op voor de mensen met een kleine beurs. Kom niet met het verhaal aan de chauffeur bescherming verdient, 9 vd 10 keer bedonderen die de klant en de belastingdienst.
 • Joris Driepinter

  4 maanden geleden
  De taxi-branche is al meer dan 20 jaar een grote semi-criminele bende, met allerlei gespuis en vreemde snuiters al taxi-chauffeur, zo zijn ook ooit de fatsoenlijke taxibedrijven kapot gemaakt... Overigens, dat geldt niet alleen voor taxi-bedrijven, dat geld voor vele sectoren: ook de pakketdiensten is gewoon uitbuiten en rotzooien voor een stukprijs en niemand die er iets aan doet... En wat te denken van gemeenten in Nederland die ook gewoon mensen uitbuiten en/of bestelen ??
 • Anne Schoen

  4 maanden geleden
  Ik heb zo'n hekel aan de taxibusiness. Altijd een noodzakelijk kwaad, want taxi's zijn duur en de chauffeurs vaak (niet altijd!) ontzettend onvriendelijk. De auto's zijn ook vaak onnodig luxueus. Ik wil gewoon van A naar B en het is idioot dat dat met een taxi 15x duurder is dan met de bus. Ik juich Uber toe, kom maar! Dat zal de taxibranche dwingen niet alleen goedkoper te worden, maar ook vriendelijker. Concurrentie is prima.
 • Daan Janssen

  4 maanden geleden
  Misschien moeten de taxibedrijven eens naar zichzelf kijken. Mensen nemen wel een Uber, maar geen taxi, anders was Uber nooit succesvol. Er is dus een markt, maar die markt stapt overduidelijk niet in een taxi. Dus willen de taxibedrijven liever duur bij een station staan te wachten op niks of willen ze voor een lagere prijs veel ritten?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.