Rowin Enckhof begeleidt krachttraining in zijn sportschool aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Rowin Enckhof begeleidt krachttraining in zijn sportschool aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. © Gerard Burgers

Arnhemse Sportschoolhouder waarschuwt voor ‘bewegingscrisis’ bij gebruikers nieuwe Gelrepas

ARNHEM - In de Gelrepas nieuwe stijl, voor mensen met een laag inkomen, is geen geld meer apart gereserveerd voor sport en bewegen. Dat is funest voor de gezondheid, vindt personal trainer Rowin Enckhof. Hij vindt dat de deelnemende gemeenten zich moeten inzetten om de ‘bewegingscrisis’ onder Gelrepashouders een halt toe te roepen.

9 reacties

 • Anna Kunst

  2 jaar geleden
  Ik begrijp dat mensen hun totale tegoed kunnen besteden aan kleding, en dat dan weer verkopen. Niks geen sport, kunst en cultuur.
 • Jan Nuvens

  2 jaar geleden
  Als je "gratis geld" gaat uitdelen zonder een heel duidelijke en afgebakende bestedingswijze vraag je er om dat mensen die anders besteden dan dat de bedoeling is. Als je bewegen wilt stimuleren bij deze doelgroep moet je alleen dat vergoeden, heel specifiek toegang tot een specifieke sportschool of vereniging gekoppeld aan een pasje met pasfoto...Stigmatiserend? Ja misschien maar je hoeft er geen gebruik van te maken als je dat niet wil...
 • CCL Leemans

  2 jaar geleden
  Goede moeten onder kwade weer lijden, zijn kinderen die wel sportkleding ervoor halen bijvoorbeeld een voetbal outfit. Kinderen zijn hard tegen elkaar als je met een ander merk komt. Verschil arm en rijk komt dan erg dichtbij.
 • Anne Schoen

  2 jaar geleden
  Maar is dit de schuld van de gelrepas of de mensen zelf? Zij kiezen er duidelijk zelf voor het geld anders op te maken ipv aan sport. Ikzelf heb het volledige tegoed gebruikt voor een sportabonnement en een actieve cursus en sport nu juist elke dag. Nog nooit zo fit geweest. Jammer ja, als mensen die keuze niet maken, maar wél hun eigen keuze. Iemand dwingen te sporten lijkt me onnodig.
 • M. v.d. Kaa

  2 jaar geleden
  Het is heden ten dagen ontzettend hip om in sportkleding rond te lopen. Liefs merkkledig. Dit heeft de gemeente mooi gefaciliteerd.