Volledig scherm
Beeld uit het computerprogramma van de aannemer van de 'Fronttwist', een van de cruciale onderdelen van de stationshal. Illustratie Ballast Nedam/BAM

Arnhemse stationshal is in 2015 klaar

ARNHEM - De nieuwe OV Terminal voor Station Arnhem kan in de loop van 2015 in gebruik worden genomen.

Dat zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail, dat lang heeft geaarzeld met het noemen van een deadline voor de bouw. Ook nu is de oplevering van het futuristische stationsgebouw nog omgeven met onzekerheden. "We weten niet of we begin 2015 klaar zijn, of pas eind van dat jaar. De bouw van de stationshal is te complex om dat nu al te kunnen zeggen", aldus de woordvoerder.

Bewondering

Architect Ben van Berkel maakte het ontwerp voor het grootste openbaarvervoersknooppunt van Oost-Nederland al midden jaren negentig en oogstte daarmee wereldwijd bewondering. "Het was zijn tijd ver vooruit en dat is het nog steeds", stelt projectingenieur Dries van Heusden.

Hij legt uit dat ze bij Ballast Nedam en BAM iedere dag pionieren met het realiseren van het ontwerp, dat wordt gekenmerkt door gebogen lijnen. Niets is recht. Omdat het bouwproces zo afwijkt van wat gangbaar is in de bouwsector, is het ook lastig te voorspellen wanneer de stationshal klaar zal zijn, zegt Van Heusden.

Volledig scherm
De bouwput van Station Arnhem. Foto Hans Broekhuizen/De Gelderlander
Volledig scherm
Een impressie van het Arnhemse station. Zo moet het er in 2015 uit zien. Illustratie UNStudio
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.