Als alternatief voor een officiële boekenpresentatie deelt Menno Loos (r) op de eerste dag van de verschijning zijn boek uit aan passanten bij station Arnhem Centraal, in dit geval aan de 22-jarige Sascha de Wijk (l) uit Huissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als alternatief voor een officiële boekenpresentatie deelt Menno Loos (r) op de eerste dag van de verschijning zijn boek uit aan passanten bij station Arnhem Centraal, in dit geval aan de 22-jarige Sascha de Wijk (l) uit Huissen. © Rolf Hensel

Arnhemse strijder voor orgaandonatie: ‘Je kunt er altijd op terugkomen, maar kiés’

interviewARNHEM - Arnhemmer Menno Loos schreef een boek over de lobby die hij als burger voerde voor de nieuwe donorwet. ,,Het maakt me niet uit wat je kiest, als je maar kiest.”

4 reacties

 • Fred Schuit

  2 jaar geleden
  Graag zou ik willen dat na mijn dood ze alles van mij hergebruiken en dat veel mensen een langer en beter leven kunnen krijgen. Aan wie maakt me werkelijk waar niets uit. Wel ben ik van mening dat geen keuze maken automatisch betekent dat je donor bent. Er zijn ook mensen die geen keuze kunnen maken of nog niet zover zijn. Ik vind niet dat deze mensen automatisch donor worden als zij overlijden. Niemand mag beslissen of beschikken over jouw ultieme bezit als je nog geen keuze hebt gemaakt.
 • Juan Azul

  2 jaar geleden
  Ik ben Q-koorts patiënt. In 2010 is mij te kennen gegeven dat ik geen bloed mag doneren. Gezien ik nooit een wijziging hierop heb doorgekregen heb ik een vraag gesteld of het wel zin heeft om mij wel als donor te registreren. Hierop een nietszeggend antwoord gekregen. Nu weet ik nog niets en lang onderzoek bij overlijden resulteert niet in donorschap. Om onnodige vertraging te voorkomen maak ik dan maar de keus om geen donor te worden. Of heeft iemand het antwoord op mijn vraag?
 • Piet Biemans

  2 jaar geleden
  Het orgaandonatie register is absoluut tegen de grondwet. Ik kies zelf of ik voor of tegen ben en ook het moment waarop ik dat beslis. Dus niet door de overheid door mij zonder mijn toestemming nu in een register te plaatsen. Dat heeft niets te maken met voor of tegen orgaandonatie zijn maar dat ikzelf daar over beslis. Want door mij zonder mijn toestemming in dat register te laten plaatsen ( door de Gemeente waar ik woon) dwingt men mij onwettig om in actie te komen tegen "geen bezwaar'
 • Petra Peeters

  2 jaar geleden
  Zo aardig zijn de mensen niet voor elkaar... En ze gingen elkaar niets.... En dan wel een orgaan van die ander willen? Nederland is heel geworden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem