Jurre Meeuws, Paul Westendorp en Tijmen Kuster van GIGG.
Volledig scherm
Jurre Meeuws, Paul Westendorp en Tijmen Kuster van GIGG. © PR

Arnhemse studenten dingen naar eretitel met eigen onderneming

VideoARNHEM - Drie studenten van het Rijn IJssel College in Arnhem zijn met hun onderneming in de race voor de nationale eretitel van Student Company van het Jaar.

GIGG, het bedrijf van derdejaars ROC-leerlingen Jurre Meeuws, Paul Westendorp en Tijmen Kuster, verkoopt 100 procent ecologisch verantwoorde geschenkartikelen die verpakt worden in groeipapier. Met negen andere studentbedrijven staat deze Arnhemse studentonderneming op maandag 3 juni in de finale. Deze heeft plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. 

Eigen bedrijf als lesvak

Een van de cadeaudozen van groeipapier van de Arnhemse studentonderneming GIGG.
Volledig scherm
Een van de cadeaudozen van groeipapier van de Arnhemse studentonderneming GIGG. © PR

Het Arnhemse drietal, dat de opleiding business & retail volgt, behoort tot een groep van zo’n 5.000 studentondernemers van het mbo en hbo, die afgelopen schooljaar meededen aan het ondernemersprogramma Student Company van stichting Jong Ondernemen. De studenten richten tijdens dit programma een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar lang. GIGG dingt mee in de categorie mbo.

In de categorie hbo doet een team van Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) mee. Iedereen Beweegt, van Bibi Steenbergen, Luuk van de Worp, Marieke Kistemaker, Nienke te Molder, Ramon Bulkens en Ype Faber, ontwikkelde een beweegboek met 45 beweegspellen, die kinderen met een verstandelijke beperking in beweging brengen. 

Duurzaam geschenk van deze tijd

Quote

Is het doosje leeg, dan stop je het in de grond

Jurre Meeuws, Student Company GIGG

Het product van GIGG - Green Innovative Gift Goods - is een innovatief en duurzaam relatiegeschenk waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden. ,,Het begon met een brainstorm in de les”, vertelt Jurre Meeuws. ,,We zochten naar een ander product, dat past bij onze veranderende wereld, waarin steeds meer mensen het belangrijk vinden hoe ze die achterlaten.” 

Aanvankelijk zat het trio op het spoor van afbreekbare kauwgum, maar dat bleef steken in het idee. Vervolgens kwamen ze met een vernieuwende variatie op groeipapier, van zaden gemaakt papier waarop je een boodschap kunt afdrukken en wat je na gebruik in je tuin kunt leggen om er bloemen of planten uit te laten groeien. 

,,Wij hebben er een bakje van gemaakt waarop je je bedrijfslogo of eigen slogan kunt zetten en waarin je een duurzaam geschenk kunt verpakken”, zegt Meeuws. Ze stoppen er bijvoorbeeld pepermunt, een reep van Tony Chocolonely of biologische thee in. ,,Is de inhoud uit het doosje, dan stop je het groeipapier in de grond. Dan groeit er een mix van zomerse planten uit of vergeet-mij-nietjes.” 

Mensen met beperking helpen mee

Bij de productie heeft het drietal Siza betrokken, de zorgorganisatie die in Arnhem en regio dagbesteding organiseert voor mensen met een beperking. Mede dankzij die samenwerking is GIGG al flink aan de weg aan het timmeren. ,,We hebben al drieduizend doosjes afgezet”, laat Meeuws weten. 

Ondertussen denken de jonge ondernemers na over de doorontwikkeling van hun product. ,,In de finale willen we het idee pitchen van educatieve boekjes voor kinderen die van groeipapier zijn gemaakt", zegt Meeuws. 

Medewerkers van Wolters Kluwer, ManpowerGroup, The Student Hotel, De Ondernemer, Go Tan, Delta Air Lines, Experian en LXA The Law Firm vormen die dag de jury. Het publiek kan overigens ook stemmen op de kandidaat van zijn voorkeur. Wie de meeste stemmen krijgt, wordt tot publiekslieveling uitgeroepen. 

.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.