Jan Verniers bij de taxistandplaats op Arnhem Centraal.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Verniers bij de taxistandplaats op Arnhem Centraal. © Gerard Burgers

Arnhemse taxichauffeur start actie tegen mondkapjesplicht: ‘Het is schijnveiligheid’

ARNHEM - Taxichauffeur Jan Verniers uit Arnhem is een actie begonnen tegen de mondkapjesplicht in taxi’s en het openbaar vervoer.  ,,Ik vervoer vaak oudere kwetsbare mensen voor regionaal vervoerder Avan, die vaak buiten adem raken van zo’n kapje. Hygiënisch ermee omgaan is onmogelijk. Het kapje is schijnveiligheid. Naar mijn idee is dat ook wetenschappelijk bewezen. Laten ze het per direct afschaffen.”

28 reacties

 • Bernard Borgstein

  1 maand geleden
  Freriks, Van Dissel heeft heel lang gezegd dat mondkapjes niet effectief waren. Hij deed dit met een verwijzing naar het onderzoek van Baulner. Onder druk van de publieke opinie zijn ze toch ingevoerd. In de herziene versie van het onderzoek is het negatieve effect van mondkapjes verder verhoogd.
 • Bernard Borgstein

  1 maand geleden
  Twee grote onderzoeken hebben aangetoond dat maskers besmettingen verhogen. Danmask19 (Rikshospitalet Kopenhagen) Effectiveness of Masks Bij onjuist gebruik kan het besmettingen verhogen met 23% Baulner (University of Oxford) The effectiveness of eight nonpharmaceutical interventions (41 landen): Alle maatregelen helpen behalve maskers; die hebben een verhogend effect op besmettingen. Oostenrijk, Duitsland, maskerplicht, 2 maal zoveel mensen op de IC nu (244 en 1707) Zweden geen maskers, IC 29
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Gelukkig zijn er nog mensen met gezond verstand, maar gezien onderstaande reacties zijn er maar weinig die het gebruiken! De meeste praten de pers na, terwijl ze weten wat Cruijff wel wist over de pers: 10% is waarheid en decreet word erbij verzonnen…
 • Harry Peters

  1 maand geleden
  De hele wereld draagt mondkapjes, alleen in ons kikkerLANDJE is de tegenstand die als een opstand aanvoelt. Zijn wij beter dan de rest van de wereld? @Harjo Roordink: mondkapjes moet je ELKE 3 UUR vervangen! VERNIERS afgestudeerd als micro-bioloog? Ik zet daar een groot? Tegen 100 tegen-argumenten zijn er wel 1000 vóór-argumenten!
 • Harjo Roordink

  1 maand geleden
  @Charles de Wild. Bedoel dat een mondkapje elke dag vervangen dient te worden. Anders is t idd zinloos om te dragen. De genoemde micro organismen tieren welig op een mondkapje dat dagen ,zo niet weken word gedragen. Ervan uitgaande dat je dit kapje wel de gehele dag hebt gedragen..

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.