Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Arnhemse telefoonoplichter is wel schuldig, maar krijgt geen straf

ARNHEM – Een 24-jarige Arnhemmer is maandag wel veroordeeld voor medeplichtigheid aan oplichting, maar hij krijgt geen straf. De rechtbank oordeelde dat de zaak te lang is blijven liggen. Wel moet de man gedupeerden terugbetalen.

Vijftien personen meenden in 2013 via een professioneel ogende website een telefoon te kopen. Ze maakten geld over, maar kregen de mobiele telefoon nooit geleverd. Er liggen vorderingen tot een bedrag van 3230 euro.

Het geld kwam op de rekening van de Arnhemmer. Hij ontkende de oplichting. Hij zou ‘slechts’ zijn bankpas aan iemand hebben uitgeleend in een coffeeshop waar hij veel kwam.

Op de vraag hoe hij zijn bankpas kon uitlenen aan iemand die hij nauwelijks kende, antwoordde de man op de strafzitting twee weken geleden dat hij nu eenmaal ‘niet zo slim’ is.

Hij had op bankafschriften kunnen en moeten zien dat er voor hem grote bedragen op zijn rekening kwamen. Na de stortingen waren er steeds opnames bij een pinautomaat bij hem in de buurt.

Stapel servetten

De officier van justitie eiste twee weken geleden een werkstraf van 150 uur voor medeplichtigheid aan de oplichting én voor het bedreigen van een medewerker van een snackbar in Elst. De Arnhemmer was boos geworden omdat hij geen stapel servetten mee mocht nemen. Hij erkende te hebben gescholden, maar ontkende bedreigingen. Uiteindelijk zag de rechtbank hiervoor te weinig bewijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.