Vrouwe Justitia
Volledig scherm
Vrouwe Justitia © DG

Arnhemse verdachte van stalken Wageningen universiteit vrij, maar met contactverbod

WAGENINGEN/ARNHEM - De 32-jarige Arnhemse verdachte van stalking van bestuurders en medewerkers van de universiteit Wageningen die woensdag was opgepakt, is weer op vrije voeten, mét als voorwaarde daarbij dit keer een contactverbod. Dat bevestigde de Rechtbank Gelderland vrijdag.

De Arnhemmer werd 15 februari voor het eerst opgepakt in verband met de belaging bij de universiteit. Ook zijn er andere aangiften van stalking en bedreiging binnengekomen, bevestigde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. Van wie die aangiften zijn, wilde het OM niet zeggen.

De rechter-commissaris, die toetst of iemand vast mag blijven zitten, liet de man onder bepaalde voorwaarden weer vrij, maar zonder contactverbod erbij. Hij begon echter snel weer lastig te worden bij de universiteit.

Emails op rijm

De man stuurde duizenden mails naar de universiteit, soms op rijm, nadat hij werd afgewezen voor opleidingen. Hij probeerde zich de afgelopen jaren voor 18 opleidingen in te schrijven, maar had niet de juiste kwalificaties.

De man richtte zich vaak tot bestuurders en tot het Student Service Center van de universiteit, waar medewerkers met een baliefunctie zich steeds onprettiger gingen voelen. De berichten werden de laatste tijd steeds grimmiger en vaker dreigend van karakter.

De beslissing van de rechter-commissaris in het strafonderzoek om een contactverbod mee te geven komt toevallig een dag nadat de universiteit zelf naar de civiele rechter stapte om daar met spoed een contactverbod te eisen. De woordvoering van de universiteit heeft geen commentaar op de vrijlating en het contactverbod van de man.

De strafzaak en de civiele zaak staan op zich los van elkaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.