Van linksboven met de klok mee: Ellen met hond Dina, Monique Karman met honden Dali en Núnez en Renate met honden Yulie en Noa.
Volledig scherm
PREMIUM
Van linksboven met de klok mee: Ellen met hond Dina, Monique Karman met honden Dali en Núnez en Renate met honden Yulie en Noa. © Gerard Burgers

Arnhemse vrouwen ontfermen zich over Spaanse afdankertjes: ‘Mijn honden zijn superhelden’

ARNHEM - Je ziet steeds meer Spaanse galgo’s of podenco’s in het Arnhemse straatbeeld. Wat beweegt inwoners deze jachthonden via speciale Nederlandse stichtingen te adopteren? Drie Arnhemse vrouwen vertellen hoe het zo is gekomen.

9 reacties

 • Angeline Vink

  1 maand geleden
  Liefde voor een dier stopt niet bij de grens! Pim, u bent zeker het laatste jaar niet meer in ene Nederlands asiel geweest? Deze zijn nagenoeg leeg! Mensen die kiezen voor een buitenlandse hond hebben zich intenser verdiept in het ras dan menig Nederlander die hier aan een dier probeert te komen!! Willem Dijkman, er zijn vele organisaties binnen Europa die al jaren bezig zijn met het aan de kaak stellen van de gruwelijke mishandeling en dood van de vele podenco's na het jachtseizoen.
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Pim onze asiels zijn leeg, alle dieren hebben een baasje gekregen. Hondjes zijn ook uitverkocht dus wees voorzichtige en koop geen doorgefokt dier.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Als je zo’n groot hart hebt voor honden, kies dan een hond uit het Nederlandse Asyl. Neem niet een hond die zo aardig past bij je interieur en waarmee je alleen maar loopt te showen.
 • B.E.J. Merts

  1 maand geleden
  Ik ken Spanje en Portugal niet anders dat er veel honden gewoon altijd in roedels buiten leven.
 • Nicky Jansen

  1 maand geleden
  Jaren geleden zijn we gezwicht voor het zachte en vrolijke karakter van de podenco. Wat een contrast met de wreedheid van de jagers die ze na de jacht dumpen of doden. Maar ook Nederlandse honden verdienen een nieuw leven. Wie voor de rassen gaat die in de asiels zitten: bravo! Maar de meeste rassen die in Nederland populair zijn, zijn niet mijn 1e keus. En windhonden zitten amper in asiels in ons land, en als ze er zitten worden ze snel geadopteerd (gelukkig).

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

Arnhem e.o.