Wethouder Jan van Dellen (r) betuigt de gemeenteraad zijn spijt over de gang van zaken rond het rapport over het onderzoek van de Universiteit van Tilburg naar de verscheidenheid in het personeelsbestand op het stadhuis. Ter linkerzijde van Van Dellen luistert collega-wethouder Martien Louwers mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jan van Dellen (r) betuigt de gemeenteraad zijn spijt over de gang van zaken rond het rapport over het onderzoek van de Universiteit van Tilburg naar de verscheidenheid in het personeelsbestand op het stadhuis. Ter linkerzijde van Van Dellen luistert collega-wethouder Martien Louwers mee. © Gerard Burgers

Arnhemse wethouders overleven debacle rond discriminatierapport

ARNHEM - De Arnhemse wethouders Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA) hebben donderdagmorgen het politieke debat overleefd over de fouten rond een rapport over discriminatie in het personeelsbeleid van de gemeente.

6 reacties

 • Karel Koning

  2 jaar geleden
  ( https://www.arnhem.nl/actueel/alle_nieuwsberichten/Op_weg_naar_een_inclusievere_organisatie ) Als dit de excuses is van de wethouders dan moeten ze zich steeds meer gaan schamen. Zo inclusieve organisatie is het al lang niet meer bij alle ambtenaren en ook het college. En GroenLinks zou zich harder moeten schamen voor hun inbreng deze avond. I.i.g. hebben zij mijn stem al lang dik verloren!
 • Joris Goedbloed

  2 jaar geleden
  Een vraag is ook of de bedoelingen wel zo zuiver waren als voorgesteld. Persoonlijk sluit ik niet uit dat een aantal een kans zagen om in de race te komen voor een baan als wethouder. Inhoudelijk was dit geen kwestie waarbij de functies van de wethouders als inzet zouden moeten dienen.
 • Ruud Berns

  2 jaar geleden
  Waarom zoveel mensen zich van de politiek afkeren? Nou, hierom.
 • R Garretsen

  2 jaar geleden
  Onacceptabel, niets meer of minder. Snap overigens niet waarom de lokale partij Arnhem Centraal die non-stop op inclusiviteit hamert nu ineens zich terugtrok. Zij hebben hun principes verkocht blijkbaar.
 • robert otterloo

  2 jaar geleden
  Ik verwacht na dit artikel nog wel een achtergrond. Bijvoorbeeld over welke aanbevelingen zijn opgevolgd en welke niet. En wie volgt of de aanbevelingen wel worden opgevolgd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem