Volledig scherm
© Valerie Kuypers

Arnhemse wietbazen moeten samen 25 miljoen aan winst terugbetalen

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag voor de rechtbank in Arnhem geëist dat drie Arnhemmers van 53, 49 en 42 jaar 25 miljoen euro illegale wietwinst terug betalen. De de 53-jarige en de 49-jarige moeten elk 10,2 miljoen euro terugbetalen, en de 42-jarige 5,2 miljoen als het aan de aanklager ligt.

De drie verdachten werden 10 december veroordeeld tot 6, 6 en 5 jaar cel voor het professioneel opzetten van wietkwekerijen en voor illegale handel met de opbrengst. Ze werkten vanuit een destijds legale groothandel in wietkweekspullen op industrieterrein De Beemd in Velp.

21 betrokkenen

In totaal bestrafte de rechtbank afgelopen december 21 betrokkenen uit het Fiorino onderzoek. Zij kwamen uit Arnhem, Apeldoorn, Duiven, Aalten, Doetinchem, Zutphen en Laag Zuthem. Ze werden veroordeeld voor het runnen van de winkel, het bouwen van kwekerijen, het ontwerpen van installaties en schakelingen, het vervoeren of verzorgen van geld, planten en wiet. Ook werden mensen vervolgd voor het beschikbaar stellen van panden of het wegsluizen en witwassen van geld.

De organisatie richtte kwekerijen op in Epe, Biddinghuizen, Zutphen (meerdere), Oosterbeek, Arnhem, Winterswijk, Duiven, Vianen, Deventer en Wolfheze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.