Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de familie Brink op ‘hun’ woonwagencentrum in Arnhem. Rechts Nino Halberstadt van Vereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners Nederland. Tweede van rechts Lammert Brink. © Maarten Sprangh

Arnhemse woonwagenbewoners pleiten voor een eigen ontmoetingscentrum

ARNHEM - De eerste zelfstandige huurdersvereniging voor woonwagenbewoners van Nederland wil meer zijn dan een belangenbehartiger. Bij een van de nieuwe locaties die er in Arnhem mogelijk komen, zou een ontmoetingscentrum moeten komen. 

,,Daar willen we ook onderwijs gaan geven; cursussen lezen en schrijven”, zegt secretaris Tonnie Bosvelt van de Huurdersvereniging Woonwagenbewoners Arnhem (HWA). ,,Daarover zijn we al in gesprek met Rijnstad en Stichting Pas.”

En iedereen, dat is ook iedereen. ,,We willen er zijn voor reizigers, Roma, Sinti en kermis- en circusmensen”, licht voorzitter Lammert Brink toe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.