Fragment uit de YouTube-video van Bondgenoten over de award-actie bij De Wereld Draait Door.
Volledig scherm
Fragment uit de YouTube-video van Bondgenoten over de award-actie bij De Wereld Draait Door. © DG

Arnhemse YouTuber Benjamin tevreden na award-actie bij DWDD: ‘Missie geslaagd’

VideoARNHEM - YouTubers Benjamin Beernink uit Arnhem en zijn kompaan Jaap Gunnink zijn opgetogen over de reacties op hun spontane actie donderdagavond bij De Wereld Draait Door. ,,We zijn heel blij, want het is volgens ons de eerste onderbreking van een tv-uitzending die zo goed is ontvangen.’’

Het duo dat samen het veelbekeken kanaal Bondgenoten heeft op YouTube onderbrak donderdagavond de uitzending van DWDD om presentator Matthijs van Nieuwkerk een zelfgemaakte award te overhandigen.

Van Nieuwkerk stopt na dit seizoen, vandaar het idee om hem op deze manier in het zonnetje te zetten. Dat vereiste veel voorbereiding, blijkt uit een video over het project die ze vrijdagochtend online hebben gezet.

Daarin is onder meer te zien hoe de aanloop naar de uitzending verloopt. Zo komen de twee op een andere plek in het publiek te zitten dan ze vooraf hadden gedacht. Daardoor moeten ze een stuk verder lopen richting de presentator dan gehoopt.

‘Schrik me rot’

De YouTubers, goed voor meer dan 100.000 abonnees, bleken goed te hebben gegokt. Van Nieuwkerk reageerde positief en ook de kijkers leken de actie te kunnen waarderen.

Beernink heeft veel appjes gehad. ,,Een goede vriendin zat te kijken en zag ons ineens in beeld verschijnen. ‘Mormel, gewoon niks zeggen hè, schrik me rot’, appte ze.’’

Beernink en Gunnink smokkelden de award in losse delen onder hun kleding de studio in. De video laat zien dat ze flink gespannen waren voorafgaand aan hun actie.  Voorafgaand aan de show tonen ze de T-shirts die ze dragen met daarop het hoofd van de presentator. ,,Veel hoger kun je niet reiken’’, reageert Van Nieuwkerk. 

De conclusie van het YouTube-duo: missie geslaagd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.