Artist impression: zonnefolie zoals het straks op het dak van een terminal op Dubai Airport kan liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression: zonnefolie zoals het straks op het dak van een terminal op Dubai Airport kan liggen. © HyET Solar

Arnhemse zonnefolieproducent gaat als een komeet; straks ook folie op huis en schuur

ARNHEM - Zonnefolieproducent HyET Solar gaat als een komeet. De Arnhemse ontwikkelaar is bezig de productiecapaciteit van de fabriek op Industriepark Kleefse Waard met de factor veertig te verveelvoudigen. Ondertussen wordt in Indonesië een nieuwe fabriek uit de grond gestampt.

25 reacties

 • Bert

  1 jaar geleden
  Voor huizen met dakpannen lijkt mij dit geen optie, tenzij de dakpannen worden verwijderd en de folie op de overkapping wordt geplakt. Dat zal er zeker beter uitzien dan een dak met zonnepanelen die niet passen, wat er niet uitziet. De folie bijsnijden is heel simpel, maar hij moet wel aangesloten kunnen worden, dus dat is ook nog een dingetje. Al met al een visueel aangenaam product wat vooral voor nieuwbouw uitermate geschikt is. 
 • Nelleke Kelder

  1 jaar geleden
  Tesla maakt deze dakpannen
 • Leen

  1 jaar geleden
  Station Arnhem Centraal zou een prachtige toepassing zijn.
 • Antonio

  1 jaar geleden
  Op de product sheet van Hyet wordt 121 Wp/m2 vermeld. Met de factor 0,85 reken je Wp naar jaarproductie in kWh. Op een dakhelft kun je 30m2 panelen kwijt, dat levert je dus 3100 kWh per jaar op.
 • Antonio

  1 jaar geleden
  Ongeveer -5 jaar, die bestaan namelijk al een tijdje. Ze leveren minder rendement en zijn fors duurder dus worden ze vooral op monumentale panden gebruikt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.