Biomassacentrale Twence in Hengelo. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Biomassacentrale Twence in Hengelo. Foto ter illustratie. © Carlo ter Ellen

Arnhemse zorgen om bouw biomassacentrale in Bemmel

ARNHEM/BEMMEL - Een biomassacentrale in Bemmel, op een steenworp afstand van de Zuid-Arnhemse woonwijk Rijkerswoerd, heeft voor onrust in de Arnhemse politiek gezorgd. Vier oppositiepartijen vragen zich af welke schadelijke effecten de centrale heeft voor de luchtkwaliteit en gezondheid in Arnhem. 

29 reacties

 • Sjakie

  3 jaar geleden
  Gewoon maar weer overstappen op die goeie, oude kernenergie dan maar?
 • Stranger

  3 jaar geleden
  Zelf een biomassa-oven sterk subsidiëren en als er een tegen de gemeentegrens komt, pas vragen stellen?
 • dikkiedik

  3 jaar geleden
  Laten die knappen koppen daar in het dagelijks bestuur en de regering eens de ballen hebben om het terug te draaien.Weten ze wel wat ze de bevolking aan doen?ik bedoel het klootjes volk dat de centjes voor jullie ophoesten,nu letterlijk maar straks ook figuurlijk.Hoop dat ze snel aan de flesjes zuurstof gaan,weten ze wat ze aanrichten.
 • piet janssen

  3 jaar geleden
  De helft van de energie die we gebruiken wordt geïmporteerd, wat deze vervuilende centrale gaat opbrengen weegt nergens tegenop! Gelukkig heeft Frankrijk nog atoomcentrales anders hadden we hier echt een probleem gehad. Zolang het probleem buiten Nederland ligt, is elke activist tevreden. Nederland is goed in het verplaatsen van het probleem, totdat er weer een energiecrisis komt, zitten wij zonder, kunnen onze eigen behoeften niet opwekken! En met wind-, zon- en bio gaat dat niet lukken en wat krijg je, wat Tatra-steal gaat doen! Welke bedrijven gaan volgen?
 • Waterfiets

  3 jaar geleden
  De regering wil iedereen van het gas af, zodat ze de bevolking eindelijk eens kunnen laten denken dat ze iets aan dat gezeik in groningen doen. In werkelijkheid zie ze de gasbel leegraken en willen ze niet afhankelijk worden van gas uit rusland. Kennelijk heeft dat hogere prio dan beperken van stikstofuitstoot en bevorderen van gezondheid en gemoedstoestand van de bevolking in de omgeving van die biomassacentrales.

In samenwerking met indebuurt Arnhem