Arnold Heertje bij het huis aan de Kerklaan in Doorwerth, waar zijn ouders in de oorlog zaten ondergedoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Arnold Heertje bij het huis aan de Kerklaan in Doorwerth, waar zijn ouders in de oorlog zaten ondergedoken. © Marina Popova

Arnold Heertje leerde als onderduiker in oorlogstijd verschil tussen rijk en arm kennen

ARNHEM - Arnold Heertje, de op 4 april op 86-jarige leeftijd overleden emeritus hoogleraar en lesboekenschrijver, leerde armoede kennen toen hij als Joods jongetje werd ondergebracht op een onderduikadres tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien vroeg hij zich af waarom de rijkdom in deze wereld zo slecht verdeeld is.

Heertje groeide met zijn broer en zus op in Arnhem. Zijn ouderlijk huis  stond aan de P.C. Hooftstraat 22 in de wijk de Paasberg. Hij werd op 19 februari 1934 in Breda geboren. Een paar maanden daarna verhuisde het gezin naar de Gelderse hoofdstad. Vader Maurits Heertje was chemicus bij de toenmalige AKU aan de Velperweg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.