De eerste editie van het ASM Festival in Arnhem, in 2018.
Volledig scherm
De eerste editie van het ASM Festival in Arnhem, in 2018. © Rolf Hensel

ASM Festival in Arnhem stevent voor de tweede keer af op volle bak

VideoARNHEM - Het ASM Festival, zaterdag 31 augustus op het Stadsblokken-terrein in Arnhem-Zuid, stevent opnieuw af op een uitverkocht huis. Net als bij de eerste editie van het evenement, in 2018. Verschil is alleen dat er dit jaar geen 10.000 tickets beschikbaar zijn voor het muziekfeest, maar 12.500. ,,We zijn bezig de laatste 800 kaarten te verkopen”, zegt Magchiel Koekkoek van organisator BOD Events.

Het popfestival heeft dit jaar een programma met Davina Michelle (zij mag het evenement aftrappen), Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Di-rect, Racoon en de dj’s Lucas & Steve. Geboren Oosterbeker Eric Corton (acteur en diskjockey) treedt, net als bij de eerste keer dat het festival werd gehouden op als presentator.

Ilse DeLange keert voor haar optreden op het ASM Festival even terug naar Arnhem, de stad waar ze jaren woonde.
Volledig scherm
Ilse DeLange keert voor haar optreden op het ASM Festival even terug naar Arnhem, de stad waar ze jaren woonde. © ANP

Strand Zuid op Stadsblokken krijgt gezelschap van het ‘foodplein’ van het ASM Festival en wordt op 31 augustus bij het festivalterrein getrokken. Rond het tijdelijke paviljoen zal een zogenoemde ‘silent disco’ worden gehouden, waarbij alleen de bezoekers via koptelefoons muziek horen.

Koekkoek van BOD Events houdt er rekening mee dat de bezoekersstroom de 31e al vroeg op gang zal komen, aangezien Davina Michelle als openingsact staat geboekt. Dat was al vastgelegd voor zij een monsterhit scoorde met Duurt te lang. Michelle begint om 14.15 uur. ,,We zorgen dat iedereen op tijd binnen is”, verzekert Koekkoek.

BOD Events liet vorig jaar het oog op Arnhem vallen omdat in de stad nog geen grootschalig muziekfestival was. De evenementenorganisator organiseert tevens het reizende festival Dancetour en kende de Gelderse hoofdstad dus al.

De animo voor het ASM-festival (vernoemd naar de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij) heeft BOD verrast. De eerste editie was enkele dagen tevoren uitverkocht. ,,En ondanks het slechte weer was het publiek vorig jaar razendenthousiast.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.