Het podium van het ASM Festival wordt opgebouwd aan de voet van de John Frostbrug in Arnhem.
Volledig scherm
Het podium van het ASM Festival wordt opgebouwd aan de voet van de John Frostbrug in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

ASM Festival in Arnhem telt af naar een zomers warme zaterdag

VideoARNHEM - De contouren van het festivalterrein op Stadsblokken in Arnhem-Zuid tekenen zich af. Deze week is een begin gemaakt met de opbouw van het ASM Festival, waar zaterdagmiddag en -avond artiesten als Davina Michelle (zij mag de tweede editie van het muziekfeest aftrappen), Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Racoon en Di-rect optreden. 

Van de 12.500 beschikbare kaarten is het leeuwendeel inmiddels verkocht. ,,We hebben er nog zo’n driehonderd”, zegt een woordvoerder van organisator BOD Events. Dat houdt (na een zeer natte eerste editie vorig jaar, zie ook de video) rekening met het voorspelde mooie weer. 

Festivalbezoekers kunnen bijvoorbeeld terecht bij een speciale ‘Insmeerbar’ voor een middel tegen zonnebrand. Voor die bar werkt het festival samen met KWF Kankerbestrijding. Mocht het echt heel heet worden, dan worden mogelijk nog andere maatregelen genomen. 

Met een capaciteit van 12.500 mensen is het muziekfeest gegroeid ten opzichte van de eerste keer, in 2018. Toen was er ruimte voor 10.000 festivalgangers. Geboren Oosterbeker Eric Corton is net als in 2018 de spreekstalmeester.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.