Volledig scherm
Lodewijk Asscher bij De Gelderlander in Arnhem. © Rolf Hensel

Asscher: Ik heb spijt van de versnelde verhoging van de pensioenleeftijd

ARNHEM - ,,Waar ik het meeste spijt van heb? Van de versnelde verhoging van de pensioenleeftijd.’’ Erg lang hoefde Lodewijk Asscher van de PvdA niet na te denken over de estafettevraag die Jesse Klaver een dag eerder bij De Gelderlander achterliet. 

Klaver was benieuwd van welke maatregel, die de afgelopen regeringsperiode werd doorgevoerd, Asscher het meeste spijt had. Dat deed hij tijdens een live bijeenkomst op de redactievloer in Arnhem.

Asscher: ,,Toen wij begonnen was het een enorme crisis in ons land. We gaven iedere dag 60 miljoen meer uit dan er binnen kwam. De werkeloosheid steeg heel snel, dus we moesten allemaal maatregelen nemen die lastig waren. Maar deze, doet heel veel pijn bij mensen. Daarom hebben wij nu ook een plan gemaakt om mensen in staat te stellen een flexibele AOW-leeftijd te gebruiken. Zodoende zouden ze een, twee of drie jaar eerdere kunnen stoppen. ’’

Quote

Ik heb teveel mensen gesproken die last hebben van die verhoging. Dus daar gaan we wat aan doen.

Lodewijk Asscher

Asscher was de derde gast die mocht aanschuiven bij de reeks bijeenkomsten, georganiseerd door De Gelderlander in samenwerking met N1.  Hij werd voorgegaan door Jesse Klaver en Mark Rutte. Aan het eind van iedere bijeenkomst mag de gast een estafettevraag achterlaten voor de volgende.

Vraag aan Emile Roemer

Zo sloot Asscher af met een vraag voor Emile Roemer. ,,Beste Emile, welkom in Arnhem. Ik nodig je uit om de doelen die we gemeen hebben op de zorg zonder miljarden verslindende experimenten waar te maken. Laten we samen de marktwerking aanpakken laten we het eigen risco aanpakken. Maar laten we het op een verstandige manier doen. Doe je mee?’’

Benieuwd naar het antwoord van Roemer? Kijk en luister morgen vanaf 11.00 uur dan live mee via dg.nl/live

ZIE OOKLodewijk Asscher: Apple betaalt bijna geen belasting, dat is oneerlijk

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.