Erik Geensen bekijkt door de ruit van het voorportier het interieur van de nieuwe waterstofauto van Hyundia. Rechts een autoverkoper.
Volledig scherm
Erik Geensen bekijkt door de ruit van het voorportier het interieur van de nieuwe waterstofauto van Hyundia. Rechts een autoverkoper. © Rolf Hensel

Auto op waterstof? Dan tank je voor de halve prijs in Arnhem

Wie een ritje maakt in waterstofauto heeft nauwelijks in de gaten dat-ie rijdt. De weg glijdt geruisloos onder de auto door. Als het aan de gemeente Arnhem en provincie Gelderland ligt, rijden er binnenkort 90 waterstofauto’s in Arnhem.

11 reacties

 • John Gerrits

  9 maanden geleden
  Allemaal prachtig. Alleen de productie van een autobattery is extreem milieuonvriendelijk. Waterstof en LPG lijken ontzettend veel op elkaar. Er is in binnen en buitenland een groot net van tankstations. Waarom zet de overheid niet in op LPG maar maakt het LPG onaantrekkelijker door de hoge belastingtoeslagen. Blijft een vreemd verhaal .
 • Philipp Renard

  1 jaar geleden
  Ik hoor dit vaker, “die zware metalen zijn binnenkort niet meer nodig”. Waar is het bewijs hiervoor en wat is “binnenkort”? En hoe staat het met Lithium? Zal dat ook niet meer nodig zijn? 
 • Energio

  1 jaar geleden
  Erg jammer dat er zoveel subsidie wordt verspild op waterstof voor mobiliteit. Waterstof is belangrijk voor de energie-transitie, maar niet voor mobiliteit. Die strijd is allang gewonnen door de elektrische (batterij) auto. Die zware metalen zijn binnenkort niet meer nodig, actieradius en laadsnelheid zijn ruim voldoende en de efficientie is 3x zo hoog dan bij waterstof. Het is puur zonde en verspilling van stroom om er waterstof van te maken in plaats van het direct in een batterij op te slaan.  
 • EchteArnhemmer

  1 jaar geleden
  Inderdaad. Kernenergie is vele malen schoner dan kolen of gas. Alleen de benodigde brandstof is eindig. Wind en zon is er genoeg
 • EchteArnhemmer

  1 jaar geleden
  Goed punt. Waterstof is een hele schone brandstof. Maar dit heeft alleen effect als het op een schone manier wordt geproduceerd. Denk daar bij aan wind-, water- of zonne-energie .Waterstof is dan de manier om schone energie in je auto te krijgen. Want een windmolen op je auto is niet echt handig

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

 2. Kun je na vaccinatie nog corona krijgen?
  Play

  Kun je na vaccinatie nog corona krijgen?

Arnhem e.o.