Volledig scherm
De Sneeuwschuivers kunnen deze week hun naam eer aan doen in het Oostenrijkse Tirol. © John Farkas

Auto's ingesneeuwd, maar verder hebben Rhedense vrienden een top-vakantie

WESTENDORF - Een mislukte vakantie? Bedrukte stemming? Niets van dit alles. De vriendengroep De Sneeuwschuivers (what’s in a name?) uit Rheden vermaakt zich prima in het populaire Oostenrijkse skigebied Wilder Kaiser-Brixenthal. Met toepen, rummikub en 30 Seconds. Maar er wordt ook geskied! 

,,We hebben de grootste lol”, laat John Farkas (54) weten vanaf de boerderij tussen de dorpen Brixen en Westendorf, waar het negentien personen grote gezelschap deze week zijn intrek heeft genomen. ,,We zijn blij dat we, ondanks alle waarschuwingen vooraf, toch zijn gegaan.”

Er is zelfs sprake van extra lol door de overvloedige sneeuwval van de afgelopen dagen. ,,We maken elke dag rond ons appartement weer een nieuwe glijbaan. De kleintjes vinden het schitterend. En het is best een mooi gezicht. Niemand van ons heeft ooit zoveel sneeuw gehad op zijn wintersportvakantie. Het is gigantisch.”

Volledig scherm
De auto's waren dinsdagmorgen voorzien van weer een nieuwe laag verse sneeuw. © John Farkas

Hulp van de boer

Volledig scherm
Aan het ontbijt. © John Farkas

John zelf skiet niet. Hij beperkt zich tot wandelen vanwege zijn O-benen (‘voetballer hè’) en de pijn aan zijn ‘poten’ als hij zijn skischoenen moet aandoen. ,,De skiërs binnen onze groep praten wel over slecht zicht op de piste. Ze weten vaak niet waar ze zich bevinden. Maar ze gaan wel elke dag naar boven. En de allerkleinsten hebben ook gewoon les.”

Het skiën blijft beperkt tot de pistes rondom de Achenberg. Een rondtocht door het gebied, waarbij normaal gesproken dorpen als Söll, Itter, Hopfgarten, Ellmau, Scheffau en Going kunnen worden aangedaan, zit er dit jaar niet in. Farkas, dinsdagmorgen: ,,De verbindingsliften zijn dicht. Maar vanmiddag zou het opklaren. Wellicht dat de skiërs later deze week alsnog lekker rond kunnen.”

Door de vele sneeuw heeft de boer al een paar keer te hulp moeten schieten met zijn tractor. Farkas: ,,Om onze auto's uit de sneeuw te trekken. Voor de broodjes moeten we elke morgen immers de berg af. Dat is wel even oppassen geblazen. De tweebaansweg is nu eenbaans. Je moet dus op elkaar wachten. Maar dat heeft ook wel weer wat.” 

Quote

Niemand van ons heeft ooit zoveel sneeuw gehad op zijn winter­sport­va­kan­tie. Het is gigantisch.

John Farkas
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.