Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Cathelijne Bouwkamp van GroenLinks werkt aan schonere lucht in de stad Arnhem. © Rolf Hensel

Auto weg voor schone lucht in Arnhem? Wat dacht je van het vuurwerk?

ARNHEM - Bij het tegengaan van luchtvervuiling in de stad moet Arnhem verder kijken dan de automobilist die op doorreis dwars door het centrum rijdt. 

Scooterrijders met een vervuilende tweewieler en mensen die thuis een houtkachel stoken, of die met oud en nieuw vuurwerk afsteken, mogen ook op de korrel worden genomen.   

Die boodschappen gaven Arnhemse politici mee aan wethouder Cathelijne Bouwkamp van GroenLinks, toen ze woensdagavond een eerste discussie wijdden aan de luchtagenda van Arnhem. Die bevat een rijtje maatregelen om de lucht in de stad schoner te krijgen, onder meer het omleiden van doorgaand verkeer om de stad heen en de milieuzone waarmee oude dieselauto's uit het centrum worden geweerd. Die zone wordt over een jaar overigens ook voor oude besteldiesels van kracht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.