Een enkele auto op de weg in november 1973.
Volledig scherm
PREMIUM
Een enkele auto op de weg in november 1973. © ANP

Autoloze zondag is ‘goed idee’, maar lijkt onhaalbaar: wie houdt al die miljoenen auto’s van de weg?

ARNHEM/ LICHTENVOORDE - Het idee van het kabinet een autoloze zondag in te voeren om het stikstofprobleem op te lossen, lijkt op de korte termijn onhaalbaar. In tegenstelling tot vroeger kent Nederland een economie die 24 uur per dag doorgaat, met miljoenen extra auto’s op de weg. En dan is er ook nog de vraag wie de autovrije zondag gaat handhaven. Toch staan diverse betrokkenen er niet onwelwillend tegenover.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hoe voorkomen we ongelukken op het RijnWaalpad? ‘Verkeersborden blijkbaar niet voldoende’
    PREMIUM

    Hoe voorkomen we ongelukken op het RijnWaal­pad? ‘Verkeers­bor­den blijkbaar niet voldoende’

    ELST/ARNHEM - Om meer ongelukken te voorkomen op de kruising RijnWaalpad en Rijkerswoerdsestraat in Arnhem moet er aan weerszijden van de Rijkerswoerdsestraat een drempel worden gelegd. Een fysieke hindernis dwingt automobilisten die de fietsroute op de grens van de gemeenten Arnhem en Overbetuwe willen oversteken te stoppen. Dat vinden zowel de afdeling Arnhem als de afdeling Overbetuwe van Fietsersbond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.