De kruising waar de vrouw zwaargewond raakte bij een aanrijding op het RijnWaalpad, op de grens van Elst en Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De kruising waar de vrouw zwaargewond raakte bij een aanrijding op het RijnWaalpad, op de grens van Elst en Arnhem. © Politie Overbetuwe

Automobilist laat fietsster voor dood achter op RijnWaalpad en komt niet naar zitting: ‘Hoe kun je met jezelf leven?’

ARNHEM – Hij rijdt rond zonder rijbewijs, is waarschijnlijk onder invloed van softdrugs, botst in Arnhem tegen een vrouw op een mountainbike, laat haar voor dood achter en komt niet naar de rechtszitting. ,,Schofterig”, noemde de officier van justitie hem dinsdag op de rechtbank. Ze eiste een gevangenisstraf van een half jaar tegen de 33-jarige Tristan E. uit Huissen.

32 reacties

 • G.J. Guilik

  2 weken geleden
  Officier van justitie noemde hem schofterig. Schofterig is niet het goede woord voor hem (voor dat soort aso tuig moet nog een woord uitgevonden worden) maar wel voor uw strafoplegging.
 • Albert van der Broek

  2 weken geleden
  Je leven naar de knoppen en de dader een half jaartje zitten. Zo verdeelt de overheid de pijn. Daar klopt iets niet! De aangerichte ellende is gigantisch, de straf minimaal. Hopelijk kan er civiel rechterlijk een vette claim letselschade komen. Zodanig dat het akelige ventje zijn hele leven op een houtje moet bijten.
 • Jan Vries

  2 weken geleden
  Iedereen die klaagt over de lage eis: dat ligt niet aan de officier. Die houdt zich aan de wet. Wil je strengere straffen dan moet je op een partij stemmen die dat ook wil. Overigens heeft Nederland in vergelijking met andere Europese landen geen lage straffen/ Strengere straffen voelt rechtvaardiger maar helpt niet tegen criminaliteit (kijk maar de VS)
 • Jeroen Franssen

  2 weken geleden
  Een schoffelstrafje eisen. Hoe verzint de officier dit? Als het dan ook een schoffelstraf wordt dan stel ik voor dat ie komt schoffelen in iemands tuin die weet wat deze kerel op zijn geweten heeft. Wellicht krijgt ie dan de rest van zijn verdiende straf ter plekke!
 • H Bos

  2 weken geleden
  Dat is de nederlandse rechtspraak, poging tot doodslag, minstens 5 jaar en nooit meer rijbewijs,want hij gaat gewoon door.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.