Juli 2019: file in Arnhem op de Pleijweg vanwege wegwerkzaamheden.
Volledig scherm
Juli 2019: file in Arnhem op de Pleijweg vanwege wegwerkzaamheden. © Erik van 't Hullenaar

Automobilist staat in Arnhem in 2019 nog langer stil in het verkeer

ARNHEM - Het is vorig jaar nog moeilijker geworden om in Arnhem per auto van A naar B te komen. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index.

Een gemiddelde autorit in Arnhem duurde in 2019 26 procent langer dan het geval zou zijn geweest zonder opstoppingen. Voor een rit van een half uur hadden automobilisten bijna acht minuten meer tijd nodig. In 2018 bedroeg het ‘vertragingspercentage’ 24 procent.

In de top tien van steden in Nederland met de meeste verkeersopstoppingen staat Arnhem nu op de zesde plaats. Leiden is de nummer één van de ranglijst, gevolgd door Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Amsterdam. Nijmegen ging in 2019 van 22 naar 27 procent vertraging. Daarmee is deze stad, waar al heel lang wordt gewerkt aan de Waalbrug, de grootste stijger op de lijst.

Knelpunten

In de Arnhemse spits liep de extra reistijd op tot bijna zestien minuten bij een rit van een half uur. Automobilisten in de Gelderse hoofdstad stonden vorig jaar gemiddeld 119 uur langer stil in het verkeer tijdens de spits. De belangrijkste knelpunten in de stad zijn de Sonsbeekweg, de Apeldoornseweg, de Zijpendaalseweg (ter hoogte van de Sonsbeekweg), Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat en de Amsterdamseweg bij de Brouwerijweg. 

Op dinsdag 22 januari 2019 stonden automobilisten in Arnhem het langst in de file. Een autorit van een half uur duurde op die dag bijna 22 minuten langer. Dit kwam door de sneeuwval, waardoor er meer dan 2.000 kilometer file stond door heel Nederland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.