Volledig scherm
De auto van de 50-jarige automobilist uit Ulft raakte bij de aanrijding op snelweg A12 bij Arnhem zwaar beschadigd. © Politie Arnhem-Noord

Automobilist uit Ulft moet rijbewijs inleveren na botsing op afgesloten A12 bij Arnhem

UpdateARNHEM/ VELP - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Velperbroekcircuit bij Velp en Arnhem een automobilist uit Ulft aangehouden nadat de man daar even na middernacht onder invloed van alcohol tegen een pijlwagen was gebotst. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

‘Vannacht kreeg een 50-jarige man het grandioze idee om met een hoop alcohol achter de kiezen achter het stuur te kruipen’, meldt de politie Arnhem-Noord via Instagram. Het resultaat was een verwoeste auto, een beschadigde pijlwagen (een rijdende wegafzetting) en een ‘behoorlijke ravage’, aldus een politiewoordvoerder. De A12 was op het moment van de botsing ter plekke geheel afgezet vanwege schoonmaakwerkzaamheden aan de geluidswand op het verkeersknoopunt. 

De man kwam er ‘wonder boven wonder’, aldus de politie, zonder kleerscheuren vanaf. Hij is direct na het ongeval aangehouden. Bij onderzoek op het hoofdbureau van politie in de Beekstraat in Arnhem bleek hij veel meer alcohol in het bloed te hebben dan is toegestaan. De limiet is 220 ugl, de politie noteerde 590 ugl. Zijn rijbewijs is ingenomen en de Ulftenaar zal zich moeten verantwoorden bij de rechter. Tot de zitting mag hij niet autorijden.

Volledig scherm
De pijlwagen raakte bij de aanrijding op de A12 bij Arnhem flink beschadigd. © Politie Arnhem-Noord
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.