backWERK Arnhem biedt excuses aan voor reclame pal voor de zaken van concurrenten

ARNHEM - In het stadshart in Arnhem is veel ophef ontstaan over de reclame van backWerk op de grond pal voor de winkels en eetgelegenheden van de concurrentie. Routepijlen voor zaken als  Bakker Derks ‘Der Deutsche Backer',  Bakker Bart, KFC en La Place riepen felle reacties op. Mensen betitelden het als ‘a-sociaal’ en 'schofterig'.

Volledig scherm
Een icoon van backWerk pal voor Bakker Bart in Arnhem. ,,Dit had nooit mogen gebeuren", zegt Stefan Kersten van backWerk. © DG

Bij backWerk biedt director operations Stefan Kersten iedereen excuses aan. ,,Dit had helemaal niet zo gemogen gebeuren, dit slaat nergens op. Gewoonlijk brengen we die iconen aan op willekeurige plekken. Maar nu hebben we een nieuwe leverancier ingehuurd en daarbij is het helemaal mis gegaan. Toen we erachter kwamen  zijn we 's middags direct de stad in gelopen om alle plekken op te zoeken. Alles is weggepoetst. Op negen plaatsen.”

Volledig scherm
Een routepijl richting backWERK in Arnhem bij Der Deutsche Bäcker. © DG
Volledig scherm
Het icoon van krijt van backWerk bij de concurrent wordt snel verwijderd. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.