Volledig scherm
Hond Balou met baasje Sandra. Balou is geopereerd waardoor hij nu weer rechtop kan staan. © Gerard Burgers

Balou kan weer gewoon hond zijn na operatie aan scheve voorpoten

ARNHEM - Hond Balou is van zijn scheve voorpoten af. Lange tijd kon het beest wegens een groeistoornis amper lopen. Zaterdag ging hij onder het mes in een speciaal dierenziekenhuis.

Lang leek het er op dat Balou een zwaar leven tegemoet ging. De hond, die Sandra Meeuwsen uit Elden en haar man december vorig jaar uit Bulgarije adopteerden, bleek een groeistoornis te hebben: zijn voorpoten gingen scheef staan. Balou kon slechts kleine stukjes lopen. Rennen of springen ging helemaal niet.

Crowdfundingsactie

Quote

Balou kan voorzich­tig al weer een beetje op zijn poten steunen. We hebben goede hoop dat Balou straks gewoon kan lopen en rennen.

Sandra Meeuwsen, Baasje van Balou

De operatie in een gespecialiseerd dierenziekenhuis kostte 5.500 euro. Dankzij een crowdfundingsactie werd er uiteindelijk zo'n 4.500 euro opgehaald. De rest heeft de Eldense zelf betaald. ,,Ik ben alle mensen zo dankbaar'', vertelt ze geëmotioneerd.

Het baasje van de 14 maanden oude hond is positief de toekomst. ,,De operatie was een succes. Het gaat naar omstandigheden goed met Balou. Hij kan voorzichtig al weer een beetje op zijn poten steunen. We hebben goede hoop dat Balou straks weer gewoon kan lopen en rennen.''

Flinke klus

Volledig scherm
Sandra Meeuwsen en zoon Gido met hond Balou voor de operatie. © Gerard Burgers

De operatie bleek nog een flinke klus te zijn. Maar liefst vier uur is een gespecialiseerde arts het AniCura Dierenziekenhuis in Tilburg met Balou aan de slag geweest. Meeuwsen: ,,Hij heeft een driehoek uit haar knieën gezaagd, zodat deze kunnen bewegen. Daarnaast zijn ook de voorpoten doormidden gezaagd en op een andere manier met platen en schroeven weer vastgezet, zodat deze recht staan. De arts zei dat Balou dikke botten heeft. Hij heeft echt staan zagen en beitelen om alles voor elkaar te krijgen. Toen ik na de operatie hoorde dat alles goed was gegaan, kreeg ik gewoon kippenvel. Ik was zó opgelucht.''

De operatie heeft volgens Meeuwsen gewerkt. ,,Hij zit al een stuk rechter dan voorheen.'' Samen met haar man kijkt ze uit naar het moment dat Balou weer 'gewoon hond kan zijn'. ,,Als alles goed is, gaat over acht weken het verband eraf. Dan kan hij weer lopen en rennen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.