Volledig scherm
Samir Makhoukhi (hier op archiefbeeld) is blij dat hij de aardbeving op Lombok kan navertellen. © Erik van 't Hullenaar

Bange momenten voor Arnhemmer Samir Makhoukhi op Lombok

ARNHEM - De serie aardbevingen die het Indonesische eiland Lombok de afgelopen week trof, liet een dodelijk spoor van vernieling achter. Arnhemmer Samir Makhoukhi, voormalig recordinternational in het zaalvoetbalteam van Oranje, beleefde er op vakantie angstige momenten met zijn vrouw en twee jonge kinderen.

Quote

Het was pikkedon­ker, links en rechts zag je mensen vallen

Samir Makhoukhi

,,We hadden net in het hotel ons avondeten besteld toen de aarde begon te beven”, vertelt Makhoukhi, die na een bange nacht de eerste vlucht naar Maleisië kon pakken. Hij belt vanuit Kuala Lumpur. 

,,Het was de tweede grote aardbeving, je weet echt niet wat je overkomt. Daarna ging het tsunami-alarm en toen sloeg de paniek echt toe. We zaten daar klem tussen het water en de bergen in.”

En dus was er maar één weg te kiezen: de berg op. ,,Iedereen rende en klom zo gauw mogelijk omhoog, mijn vrouw met de baby en ik met ons zoontje. Het was pikkedonker, links en rechts zag je mensen vallen. Uiteindelijk kwamen we boven op zo’n tachtig meter hoogte en daar hebben we gewacht."

,,Gelukkig kwam er geen tsunami en konden we na zo’n twee uur weer naar beneden. Dat was ook een ramp, zo steil was het. En bij elke spiegeling in de zee schrik je: het zal toch niet?” 

Makhoukhi boekte de eerste de beste vlucht het land uit. ,,Door instortingsgevaar konden we niet meer in het hotel slapen en lagen we buiten. De volgende dag hoorden we op het vliegveld de verhalen van andere plekken op het eiland, heel dichtbij waar wij zaten. Over de gewonden en de doden. Verschrikkelijk. Voor ons was het een nare ervaring die we gelukkig kunnen navertellen.”

Volledig scherm
Het gezin Makhoukhi bracht noodgedwongen buiten de nacht door. Slapen in het hotel was niet meer mogelijk. © Samir Makhoukhi
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.