Volledig scherm
PREMIUM
Baptisten Gemeente Arnhem Centrum viert het honderdjarig bestaan. © Rolf Hensel

Baptisten vieren eeuwfeest 38 jaar na 50-jarig jubileum

ARNHEM - 38 jaar geleden vierde de Baptisten Gemeente Arnhem Centrum het 50-jarig jubileum. En 13 jaar terug het 75-jarig bestaan. Toch was zondag in de kapel aan de Willem van Kleeflaan al het eeuwfeest. ,,Hebben we de jaren in de tussentijd soms dubbel geteld?’’, vroeg voorganger Thijs Tichelaar zich af.

Nee, dat niet. Een aantal gemeenteleden besloot vorig jaar de ontstaansgeschiedenis tot op de bodem uit te zoeken. En waar altijd werd gedacht dat de oorsprong in 1930 lag, stuitten de onderzoekers op 1918. Op 13 juni werd toen een baptistengemeente met 36 leden gesticht.

Dat 13 juni ook niet in overeenstemming is met de viering gisteren op 4 november, daar hoorde je niemand over. Maar net als de huidige voorganger Thijs Tichelaar bleek ook Teun van der Leer die hem bij de Baptisten Gemeente voorafging ‘met de jaren te hebben geworsteld’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.