Volledig scherm
Daniel Becker van de ChristenUnie in Arnhem. © PR

Becker vervanger Marcouch in nieuwe gemeenteraad Arnhem

ARNHEM - Fractieleider Daniël Becker van de ChristenUnie wordt de komende twee jaar vicevoorzitter van de nieuwe Arnhemse gemeenteraad, en daarmee de vervanger van burgemeester Ahmed Marcouch als raadsvoorzitter. 

De gemeenteraad, die woensdagavond voor het eerst officieel bijeen is, moet nog formeel een besluit nemen over het vicevoorzitterschap, maar Becker is de enige kandidaat voor de functie. De afgelopen vier jaar werd die bekleed door Hans de Vroome van D66.

Becker krijgt, als zijn kandidatuur woensdagavond de goedkeuring krijgt van de gemeenteraad, onder meer als taak in de raadsvergadering Marcouch te vervangen bij diens afwezigheid of als er een agendapunt wordt besproken dat direct onder de verantwoordelijkheid valt van de burgemeester, zoals openbare orde en veiligheid.

De afgelopen raadsperiode was er bij de oppositiepartijen veel onvrede dat coalitiepartij D66 de vicevoorzitter mocht leveren. GroenLinks, VVD, D66 en PvdA, die proberen een nieuwe bestuurscoalitie te vormen, laten de keuze van de vervangende voorzitter aan de gemeenteraad, benadrukt woordvoerder Cathelijne Bouwkamp: ,,Dit is niet iets dat wij als vier partijen willen bepalen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.