Beelden opgedoken van Arnhemse terreurverdachten die oefenen met wapens in vakantiehuisje

NIJMEGEN / ARNHEM / WEERT - Er zijn beelden opgedoken van de terreurverdachten die in september in Arnhem, Weert en Rotterdam zijn opgepakt, omdat zij onder meer worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland. 

RTL Nieuws deelde woensdag beelden waarop te zien is dat de verdachten oefenen met machinegeweren en bomvesten. Deze wapens zijn door een politieinfiltrant geleverd en onbruikbaar gemaakt.

Op de beelden is te zien hoe de verdachten met de geweren geheven en vesten aan door het vakantiehuisje in Weert lopen. Ze oefenen voor een aanslag.

Waar de beelden precies vandaan komen is niet bekend. RTL Nieuws meldt dat het zou gaan om bewakingsbeelden die op 27 september werden gemaakt.

Tot een aanslag kwam het overigens niet, want kort na de ‘training’ in het vakantiehuisje werden meerdere verdachten opgepakt. Zij maken deel uit van een terreurcel.

Volledig scherm
Een still uit camerabeelden van de politie leggen de arrestaties van zeven mannen vast op een vakantiepark in Weert. © ANP Handouts
Volledig scherm
Exterieur van vakantiepark de Weerterbergen. Op het bungalowpark hebben de recentelijk opgepakte terrorismeverdachten wapeninstructies gekregen ter voorbereiding van een aanslag. © Novum RegioFoto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.