Volledig scherm
Een man werd na een achtervolging door de politie aangehouden. © AD

Beginnend bestuurder gaat 190 waar hij 80 mag, overtreding komt hem duur te staan

De teller in de politieauto tikte de 190 aan en de auto die voor de agenten reed was nog niet van plan vaart te minderen. De jonge bestuurder krijgt een forse boete en moet zijn auto voorlopig op de oprit laten staan.

Het gebeurde op de Groningensingel in Arnhem-Zuid. ,,Omstreeks 01.00 uur zagen wij een personenauto rijden die ons op viel door zijn sportieve rijgedrag”, doet een van de dienstdoende agenten op Facebook uit de doeken.

Ze zagen het voertuig de N325 oprijden in de richting van Huissen en zijn er achteraan gereden. De automobilist reed volgens de agenten met zeer hoge snelheid bij hen vandaan.

,,Wij hebben uiteindelijk een heel stuk achter het voertuig aangereden en zagen dat onze kilometerteller 190 km/h aangaf en het voertuig geen vaart minderde.”

Beginnend bestuurder

Op de N325 is de maximum toegestane snelheid 80 kilometer per uur. Een stopteken volgde voor de snelheidsduivel. Ter plekke werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. ,,Wij zagen dat het om een zogenaamde beginnend bestuurder ging die nog maar net tweeënhalf jaar zijn rijbewijs had.”

Nadat een wettelijke correctie is toegepast bleef er een overschrijding van 93 kilometer per uur over. De officier van justitie heeft daarop besloten dat de man een rijontzegging krijgt van 4 maanden, een geldboete van 1750 euro en dat hij een cursus moet gaan volgen voor zijn rijgedrag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.