Volledig scherm
PREMIUM
Na haar miniconcert plaatst pianiste Iris Hond op de voorplecht van de Blue Rhapsody een zilveren gulden uit 1898. Daarmee wenst ze het schip een behouden en voorspoedige vaart. © Rolf Hensel

Behouden vaart voor Blue Rhapsody, maar dan moet wel het water stijgen

ARNHEM - Vanaf het dak van een ijzeren bak met op de achtergrond de Sacharov-brug in Arnhem klinkt de rapsodie van pianiste Iris Hond. Haar mini-concert is de opmaat van de feestelijkheden rond de behouden vaart van de 'Blue Rhapsody'. 

Blauw is de Blue Rhapsody nog niet, maar met een beetje fantasie is de grandeur van het splinternieuwe evenementenschip zichtbaar. 

Het is de trots van Constant Geerling, directeur van rederij Constant in Beweging uit Arnhem. ,,Het is misschien wel twintig jaar geleden dat er een evenementenschip als de Blue Rhapsody is gebouwd’’, vertelt Geerling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.