De kist van de 12-jarige Bekiro bij de Turkiyem Moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf. De jongen werd in zijn woning aan de Dragonstraat om het leven gebracht door zijn vader Tevfik G.
Volledig scherm
PREMIUM
De kist van de 12-jarige Bekiro bij de Turkiyem Moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf. De jongen werd in zijn woning aan de Dragonstraat om het leven gebracht door zijn vader Tevfik G. © ANP

Bekiro: de dood van een 12-jarige jongen en onze berichtgeving daarover

journalistieke duidingDe 12-jarige Bekiro werd deze week door zijn vader neergestoken. Hij overleed aan zijn verwondingen. De vader had waarschijnlijk een psychose. Waarom berichten wij zo gedetailleerd over deze zaak? Heeft de jongen geen recht op privacy? 

17 reacties

 • SRB

  3 jaar geleden
  Misschien moeten jullie allemaal een wat meer naar buiten gaan en naar anderen glimlachen of het gesprek aangaan. Al dat eeuwige gereaguur op het internet, dat verdient pas een duimpje omlaag.Ja ik doe het nu ook, maar de discussies die hier soms worden gevoerd om dingen die totaal geen discussie waard zijn. Aandoenlijk en triest tegelijk. 
 • Bernd

  3 jaar geleden
  Helemaal mee eens, geldt dus voor Ilse, ja sorry maar als je je bezig houdt met waar de vrouwen staan kan je beter een de telegraaf lezen of de Tina. En ik snap niet dat er zoveel over sensatie  en negatieve verslaglegging wordt gesproken maar men wel allemaal duimpjes omhoog krijgt. dat geeft toch weer dat men zelf toch aardig nieuwsgierig is, maar allemaal de duimpjes omhoog op de negatieve verslaglegging, vreemd en tegenstrijdig.
 • Patrick

  3 jaar geleden
  Het blijft sensatiezucht.
 • MKiender

  3 jaar geleden
  Belangrijk bij journalistieke berichtgeving vind ik dat de feiten juist vermeld zijn en als er quotes worden gebruikt dat die kloppen met wat gezegd is. Verder blijft het een smaakkwesties hoever in detail en hoe vaak erover wordt bericht. Prima dat de journalistiek kritisch is, maar ga ons als lezers niet vragen of je je beroep goed doet. Dan ga pas richting hellend vlak, sterkte en blijf gewoon feitelijk en correct !
 • Ruud

  3 jaar geleden
  De werkelijkheid is dat de pers vrij is om alles te schrijven en te zeggen wat ze willen, maar veel van wat gezegd wordt is fake news. Er is een politieke agenda of er wordt simpelweg geprobeerd mensen te beschadigen. Zoals Pluskukel al schreef op reacties,sensatiejournalistiek van het type AD. Met maar 2 doelen: de nieuwsgierigheid / sensatiezucht van lezers bevredigen en zo veel mogelijk lezers scoren.Daar draait alles om.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.