Volledig scherm
© Thinkstock

Belaging Arnhemse door passant die voordeur binnendrong

ARNHEM – In de zaak tegen een 36-jarige man die een Arnhemse ’s nachts naar huis volgde en in de gang van haar huis lastig viel, moeten het slachtoffer en een huisgenote aanvullend worden verhoord. Dat besloot de rechtbank vrijdag over de kwestie, die zich afspeelde in de nacht van 7 op 8 december 2017.

Onderweg naar huis van haar werk kruisten de paden van de Arnhemse en de 36-jarige. Na een vriendelijke woordenwisseling bleef de man met de vrouw oplopen, maar bij haar huis gaf de vrouw te kennen dat hij nu weg moest gaan.

Bij het binnengaan en deur sluiten merkte zij echter dat de deur weer werd opengeduwd. De man zou haar tegen de trap hebben geduwd, haar keel hebben dichtgeknepen en hebben gezegd dat hij haar ging verkrachten. Een huisgenote zou hebben gehoord dat de man zei dat ze stil moest zijn omdat hij haar anders zou slaan.

Niet op vrije voeten

De zaak wordt behandeld op 31 augustus. Een verzoek om in afwachting daarvan op vrije voeten te mogen komen wees de rechtbank af.

De man is eerder al naar het Pieter Baan Centrum gestuurd waar zijn geestelijke vermogens onder de loep worden genomen. Dat duurt sowieso nog tot 28 juni.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.