Beeld uit Presikhaaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit Presikhaaf. © Rolf Hensel

Beleggers zitten massaal achter woningen in Arnhem aan: ‘We worden bestookt met kaartjes van tussenpersonen’

LongreadARNHEM - Bewoners van de Arnhemse wijk Presikhaaf maken zich zorgen over de toenemende belangstelling van beleggers die in hun buurt woningen of appartementen willen opkopen. De afgelopen jaren zijn verschillende huizen, flats en appartementjes opgekocht en gesplitst in kamers of studio’s die worden verhuurd.

10 reacties

 • Francis Wally

  1 jaar geleden
  Dat er goud geld wordt verdiend in deze sector, blijkt wel uit het feit dat een vastgoed onderneming mee doet aan een veiling voor een ruimte reis.
 • Anne Hout

  1 jaar geleden
  Dit gebeurt in Malburgen al jaren: briefjes in de bus van Mike en Angelique, Job en co. die zeggen jouw huis voor zichzelf te willen kopen, maar ook adviesbureaus en makelaars. Veel eigenaars gaan er op in en nu worden de huizen en appartementen opgedeeld in kamers. Het wordt er daardoor niet gezelliger op hier, want veel huurders trekken zich niets aan van de buurt of buren en geluidsoverlast komt nu veel vaker voor. Veel verhuurders geven niet eens de naam van de huurder door aan de VvE.
 • Chris Toorop

  1 jaar geleden
  ,,Wij leveren toch ook een bijdrage, door te verhuren?”, zegt een in De Laar-West wonende vijftiger met een eenmansbedrijf. Ja, natuurlijk alleen tegen belachelijke prijzen. ,Kun je wat verdienen, dan doe je dat”, zegt Han. ,,Dat is een kwestie van marktwerking.” Oftewel de VOC mentaliteit, pluk ze kaal. "Zulke mensen zegt Sammy van L&J Real Estate Partners te willen helpen" dat de wijk daarna verloederd en onleefbaar wordt, kan hun niks schelen.
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  En allemaal even legaal?
 • Jan Willem van Nieuwenhuijsen

  1 jaar geleden
  Natuurlijk los je dat probleem wel zelf op met zelfbewoningsplicht. Nu prop je er 3 studenten in om er zelf financieel beter van te worden, als het volgens de wet mag, prima, maar wel asociaal. Starters kunnen nu geen woning vinden en als een student geen kamer kan vinden zoekt ie vanzelf een ander oplossing. Andere studie, meer online, meer op en neer reizen. Dus kappen met die huisjesverhuurders en heel snel die wet aanpassen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem