Beeld uit Presikhaaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit Presikhaaf. © Rolf Hensel

Beleggers zitten massaal achter woningen in Arnhem aan: ‘We worden bestookt met kaartjes van tussenpersonen’

LongreadARNHEM - Bewoners van de Arnhemse wijk Presikhaaf maken zich zorgen over de toenemende belangstelling van beleggers die in hun buurt woningen of appartementen willen opkopen. De afgelopen jaren zijn verschillende huizen, flats en appartementjes opgekocht en gesplitst in kamers of studio’s die worden verhuurd.

11 reacties

 • F.L. Walraven

  2 weken geleden
  Dat er goud geld wordt verdiend in deze sector, blijkt wel uit het feit dat een vastgoed onderneming mee doet aan een veiling voor een ruimte reis.
 • Anne Hout

  2 weken geleden
  Dit gebeurt in Malburgen al jaren: briefjes in de bus van Mike en Angelique, Job en co. die zeggen jouw huis voor zichzelf te willen kopen, maar ook adviesbureaus en makelaars. Veel eigenaars gaan er op in en nu worden de huizen en appartementen opgedeeld in kamers. Het wordt er daardoor niet gezelliger op hier, want veel huurders trekken zich niets aan van de buurt of buren en geluidsoverlast komt nu veel vaker voor. Veel verhuurders geven niet eens de naam van de huurder door aan de VvE.
 • Chris Toorop

  2 weken geleden
  ,,Wij leveren toch ook een bijdrage, door te verhuren?”, zegt een in De Laar-West wonende vijftiger met een eenmansbedrijf. Ja, natuurlijk alleen tegen belachelijke prijzen. ,Kun je wat verdienen, dan doe je dat”, zegt Han. ,,Dat is een kwestie van marktwerking.” Oftewel de VOC mentaliteit, pluk ze kaal. "Zulke mensen zegt Sammy van L&J Real Estate Partners te willen helpen" dat de wijk daarna verloederd en onleefbaar wordt, kan hun niks schelen.
 • Anneke Dijk

  2 weken geleden
  Waarom zou je aan woningen geen geld mogen verdienen maar aan de gezondheid/eten van andere mensen wel?
 • John Bluhmen

  2 weken geleden
  En allemaal even legaal?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.