Herenhuizen aan de Velperbuitensingel in Arnhem, op de hoek rechts Café Vrijdag en rechts daarvan 'De Vergaderie’ in het het rijksmonument uit 1865. Het terras is met toestemming van de gemeente uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
Herenhuizen aan de Velperbuitensingel in Arnhem, op de hoek rechts Café Vrijdag en rechts daarvan 'De Vergaderie’ in het het rijksmonument uit 1865. Het terras is met toestemming van de gemeente uitgebreid. © Gerard Burgers

Bemiddeling mislukt: buurvrouw zet bezwaar door tegen coronaterras van Arnhems café

ARNHEM - Buurvrouw Xandra Derks van Café Vrijdag aan de Velperbuitensingel in Arnhem heeft een officieel bezwaarschrift ingediend tegen uitbreiding van het coronaterras voor de horecazaak voor haar deur. Een bemiddelingspoging van de kant van de gemeente heeft de partijen niet tot elkaar gebracht. ,,Er is een patstelling”, zegt Derks.

6 reacties

 • Ruud Bekkers

  2 maanden geleden
  Tijdelijke vergunning van terrassen leverd op vele plaatsen een probleem. Hoek Rosendaalseweg /Verlengde Hoflaan worden de mensen verplicht om de straat op te lopen. Trottoir staat vol met tafels.
 • Frits Van der Velden

  2 maanden geleden
  Mijns inziens is de buitensporige vraagprijs en het feit dat het huis nog niet verkocht is voor Mevr. Derks een teleurstelling. Om dit nou op een tijdelijk terras van een café te gooien is kinderachtig. Als je huis in de huidige tijd niet binnen een maand verkocht is vraag je teveel.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Volgens mij heeft mevrouw Derks wel een punt dat het kopers afschrikt. Als de gemeente dus op die plaats een terrasvergunning afgeeft moeten ze het pand zelf maar kopen of de waardevermindering erbij lappen.
 • Ger Pett

  2 maanden geleden
  Uitzicht is nooit te koop !,mevr moet niet zo zeuren ,ze wil weg? en de $$$ ziet ze in haar ogen ,alleen eigen belang, mag hopen, dat de woning markt inzakt.
 • JH de Bos

  2 maanden geleden
  Mevr. Derks heeft dit probleem in een artikel van 3 mei jl. aangekaart. Dit is dus een vervolg en wordt haar naam dan ook weer genoemd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.